18ος Ακριτικός Κύκλος. Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης "Ακρίτες του Πόντου".

Αρχίζουν την Πέμπτη 26 Ιουνίου οι εκδηλώσεις του 18ου Ακριτικού Κύκλου

Πρόκειται για ποικίλες εκδηλώσεις που οργανώνει και πραγματοποιεί ο Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου» και η Οργανωτική Επιτροπή των εκδηλώσεων. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 30 Ιουνίου. Θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά στη Σταυρούπολη.

Επίλεκτα χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα, παραδοσιακές χορωδίες, θεατρικά δρώμενα, αναβιώσεις
παραδοσιακών παιχνιδιών, ποδηλατοδρομίες, εκθέσεις βιβλίων, μουσικών έργων, είδη παραδοσιακής τέχνης και γαστρονομίας, προβολές με θέματα από τον Πόντο και πολλοί καταξιωμένοι πόντιοι καλλιτέχνες, αποτελούν τη θεματολογία των εκδηλώσεων.

Ένας νέος κύκλος Ποντιακού πολιτισμού ανοίγει

Σε ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, επισημαίνει: «δεκαοχτώ χρόνια πέρασαν και όμως είναι πολύ λίγα για να καλύψουν αυτό το ευρύ φάσμα και τον πλούτο του πολιτισμού της γης του Πόντου. Έτσι και εμείς, συνεχίζουμε με το ίδιο μεράκι την αδιάκοπη προσπάθεια για τη διάσωση και διατήρηση της τεράστιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Στήριγμα της ανιδιοτελούς μας προσπάθειας η δική σας αγάπη, συμπαράσταση και υποστήριξη. Δεκαοχτώ χρόνια τώρα συνομιλούμε τη γλώσσα της καρδιάς. Δεκαοχτώ χρόνια τώρα ταξιδεύουμε μαζί στους δρόμους της παράδοσης. Ήχοι και εικόνες μας συντροφεύουν. Ανοίγουμε ακόμη έναν κύκλο και σας περιμένουμε», καταλήγει η ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου.


Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν την Πέμπτη στις 8.30 μμ.


Πηγή: http://www.pontos-news.gr/permalink/22002.html





Τότον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

Instagram @pontiakilyra

Instagram @pontiakilyra